Ziua I, Ziua a II-a, Ziua a III-a, Ziua a IV-a, Ziua a VI-a, Ziua a VII-a

(Simeon) a fost condus de Duhul Sfânt la templu, iar când părinţii l-au adus pe copilul Isus, ca să îndeplinească prescrierile Legii cu privire la el, l-a luat în braţele sale şi l-a binecuvântat pe Dumnezeu spunând: „Acum eliberează-l, Stăpâne, pe slujitorul tău în pace, după cuvântul tău, pentru că ochii mei au văzut mântuirea ta pe care ai pregătit-o în faţa tuturor popoarelor: lumină spre luminarea neamurilor şi spre gloria poporului tău Israel!” Tatăl şi mama lui se mirau de cele spuse despre el (Evanghelia după sfântul Luca 2,27-33).

Iosif este cel care a pregătit această prezentare la templu. El a cumpărat o pereche de turturele sau doi pui de porumbel (nu ştim exact ce anume), a pregătit hainele necesare acestui moment. Avem nevoie şi noi astăzi de Iosif că să ne pregătească pentru a merge în faţa Domnului.

Mirarea faţă de ce a spus despre Prunc bătrânul Simeon se continuă după vestirea păstorilor. Oare chiar nu înţelegea Iosif pe cine creştea el? Un tată are nevoie de păreri din exterior pentru a-şi redescoperi copilul, pentru a-l vedea cu alţi ochi, pentru a-l aprecia mai mult şi a fi împreună binecuvântaţi.

(va urma)

Despre autorul acestui articol

Corneliu Bărbuţ (n. 1968) este inginer de telecomunicaţii şi lucrează ca Director de Operaţiuni într-o corporaţie românească. Este tată de familie şi Vicepreşedinte al Asociaţiei Familiilor Catolice „Vladimir Ghika” şi desfăşoară activităţi pe mai multe planuri destinate promovării valorilor familiei creştine.