Ziua I, Ziua a II-a, Ziua a III-a, Ziua a IV-a, Ziua a VI-a

După ce a murit Irod, iată că îngerul Domnului i-a apărut în vis lui Iosif în Egipt şi i-a spus: „Scoală-te, ia copilul şi  mama lui şi mergi în ţara lui Israel, pentru că au murit cei care căutau să ia viaţa copilului”. El s-a sculat, a luat copilul şi pe mama lui şi a intrat în ţara lui Israel. Auzind că Arhelau domnea în Iudeea în locul tatălui său Irod, s-a temut să meargă acolo. Înştiinţat în vis, s-a dus în părţile Galileii şi a venit să locuiască în cetatea numită Nazaret, ca să se împlinească ceea ce a fost spus prin profeţi: „Se va chema Nazarinean”  (Evanghelia după sfântul Matei 2, 19-23).

Pe lângă multe veşti primite care i-au creat disconfort, iată că Iosif mai primeşte şi veşti bune. Un tată cu discernământ, care deşi aştepta momentul întoarcerii, se reîntoarce acasă doar când primeşte comanda. Este o familie pribeagă, iar Iosif cu siguranţă ca şi în Egipt şi-a construit prietenii şi relaţii bune cu vecinii şi nu numai.

Bucuria lui Iosif de a se întoarce în Nazaret a cunoscut piedici pentru că a fost nevoie de încă o apariţie în vis pentru a stabili locul aşezării Sfintei Familii. Avem nevoie de ezitări pentru a lua deciziile cele mai bune.

(va urma)

Despre autorul acestui articol

Corneliu Bărbuţ (n. 1968) este inginer de telecomunicaţii şi lucrează ca Director de Operaţiuni într-o corporaţie românească. Este tată de familie şi Vicepreşedinte al Asociaţiei Familiilor Catolice „Vladimir Ghika” şi desfăşoară activităţi pe mai multe planuri destinate promovării valorilor familiei creştine.