Pe un blog care promovează ateismul, Răzvan mi-a sugerat o postare recomandată de un preot catolic (cât de tare poate să fie asta?!). Sigur, blogul ateu este pro Dawkins. Dar cred că, oricât de ateu ai fi, n-ai cum să n-ai “mici” îndoieli în ateismul tău ascultându-l pe iezuitul Coyne. Redau în cele ce urmează comentariul introductiv al bloggerului ateu, apoi linkurile de pe YouTube unde se găsesc cele 7 părţi ale dialogului. Merită văzut! 

Richard Dawkins (RO | EN) este unul din cei mai mari oameni de ştiinţă în viaţă. Biolog, etolog, scriitor şi profesor, domnul Dawkins şi-a lăsat amprenta asupra studiului modern al evoluţiei prin introducerea conceptului care spune că gena este unitatea evolutivă de bază. Când nu este ocupat cu răspândirea ştiinţei la omul de rând sau cu numărarea titlurilor şi diplomelor obţinute de la universităţi de prestigiu din toată lumea, domnul Dawkins este un aspru critic al creaţionismului şi religiei. Membru sau preşedinte al multor organizaţii ateiste, a fondat în 2006 „Fundaţia Richard Dawkins pentru Raţiune şi Ştiinţă”, cu scopul de a studia psihologia religiei şi de a finanţa alte organizaţii sau programe seculare.

George Coyne (EN) este un preot catolic, astronom, fost şef al observatorului astronomic al Vaticanului şi şef al grupului de lucru al aceluiaşi observator la universitatea din Tuxon, Arizona, Statele Unite. Este licenţiat în matematică şi filosofie.

Aşadar, avem faţă în faţă doi oameni emeriţi, două minţi erudite care discută despre religie, creaţionism, cosmogonie şi natura lui Dumnezeu. Vă garantez că este un interviu care vă va ţine o oră lipiţi de ecran, atei şi creştini aşişderea. Personal, nu mă pot sătura din ascultat când doi oameni inteligenţi vorbesc.

Sursa:  http://faradumnezeu.wordpress.com/

Anunțuri