Dragii mei cititori,

În ultima vreme am încercat să dau o nouă structură editorială acestui blog, fiindcă doresc să vă propun zilnic câte două postări, în loc de una. Şi iată ce a rezultat, în afara rubricii cotidiene „Cinci minute cu Isus”.

În fiecare zi de luni, în Verbum, vă propun câte o meditaţie scrisă de persoane care încă şi-au publicat gândurile în volum, dar cărora acest blog le oferă spaţiul virtual pentru împărtăşire. Cu acest prilej, invit oricare din cititori care doreşte să se alăture acestei impărtăşiri să-şi anunţe intenţia de a publica.

Marţea, în rubrica Oremus, voi încerca să aduc înaintea ochilor şi inimilor voastre texte despre rugăciune scrise de teologi contemporani ori de altădată, de Sfinţii Părinţi, de oameni obişnuiţi, de orice suflet care a gustat dulceaţa unirii sufletului cu Dumnezeu în rugăciune, meditaţie, contemplaţie.

Miercurea ne delectăm cu câte o audiţie muzicală, la Cantate Domino. Şi aici vă invit să împărtăşiţi muzica favorită, care vă predispune la întâlnirea cu Domnul prin cânt şi rugăciune.

Joia e zi de Meditatio. Am să propun câte un text scurt spre meditare (interioară) şi spre dezbatere (publică) şi vă încurajez să vă exprimaţi, cum ar zice sfântul Ignaţiu de Loyola, „mişcările lăuntrice” provocate de gândul propus.

Vineri e ziua Patimilor… Iar Passio ne cheamă să dăm timp contemplării Crucii, prin mijlocirea unor imagini ori texte care ne apropie de Calvar şi ne pot da direcţia de urmat pentru a reuşi să ne lăsăm, în viaţa de toate zilele, răstigniţi alături de Cristos. Cu tărie, răbdare, curaj, şi nu strângând din dinţi.

Duminică e zi de poezie religioasă: Lux Mundi, căci lumina lumii vine din suflet şi, pentru a străluci, sufletul trebuie hrănit cu frumos.

Ziua de sâmbătă e liberă, deocamdată. Aştept propuneri de la voi: cu ce v-ar plăcea să o umplem împreună?

NB: Rubrica „Cinci minute cu Isus” rămâne constantă, în fiecare dimineaţă la ora 8. La zece minute după, vine nouă rubrica a zilei. Vă urez lectură şi audiţie plăcută şi vă mulţumesc pentru simplul fapt de a fi împreună, alături de Cristos.

Anunțuri