Dacă e să fie vreun cuvânt mai demonetizat prin deasa pronunţare şi greşita asociere în lumea noastră contemporană, aşa zice că acela e „iubire”. Disecată în talk-show-uri şi banalizată de presa mondenă, cântată de menestrelii tuturor vremurilor şi asociată recent mai mult desfătării trupeşti decât minţii, iubirea a ajuns să fie percepută ca monedă de schimb, condiţionare, relativism emoţional şi sexual.     

Ce nu e iubirea? 1. Iubirea nu e atracţie. 2. Iubirea nu e dependenţă. 3. Iubirea nu e alinare, nu e umplere a singurătăţii. 3. Iubirea nu e câştig, schimb („Eşti bun cu mine, sunt bun cu tine”). 4. Iubirea nu e dorinţă.

Ce e, cu adevărat, iubirea? Pentru aceasta, urmăriţi-l pe iezuitul Anthony de Mello în această înregistrare video, ca să descoperiţi că „a te îndrăgosti este exact opusul iubirii”, că a spune „nu pot trăi fără tine” nu e nicidecum iubire şi multe altele, extrem de ziditoare. „Iubirea nu e o relaţie, ci o stare de a fi”, spune de Mello. Numai ştiind asta putem iubi cu adevărat!   

Alte postări despre Anthony de Mello:

„Conştienţă, fără evaluarea a tot ce există”

Cum să ne rugăm

Cum să fii real

Anunțuri