În luna mai acestui an, parlamentul suedez a dat undă verde „căsătoriilor” civile homosexuale. Sprijinul principal pentru acest pas a fost acordat de către Biserica Luterană din Suedia, care prin aceasta „a adus cult creaturii în locul Creatorului” (Rom 1,24). Luna trecută, pentru a reafirma solidaritatea ei cu această cauză, aceeaşi Biserică a aprobat „cununia” religioasă în biserică pentru homosexuali şi a consacrat un episcop femeie care şi-a declarat apartenenţa la această minoritate sexuală şi care este jumătatea unui cuplu lesbian „ecleziastic”, partenera ei de viaţă fiind pastor (mai multe amănunte despre această „nebunie” – cf. Rom 1,22 -, la http://www.catholica.ro/stiri/show.asp?id=18749).

Nu sunt teolog şi nici nu sunt îndreptăţită la judecăţi. Dar nu mă pot abţine să mă pun în postura creştinilor din vremurile apostolice, care condamnau vehement şi lipsit de echivoc asemenea deviaţii cutremurătoare de la învăţătura lui Isus. De aceea, îmi îngădui să spun că:

1. Nu consider această instituţie ca fiind Biserică; poate fi o adunare, o instituţie, o gaşcă, dar nu Biserică, fiindcă asemenea fapte întinează conceptul de Biserică „sfântă şi neprihănită” (Ef 5,27), aşa cum a fost el conceput de Mântuitor. O Biserică a lui Cristos nu poate face faptele pe care sfântul Paul le pune la zid: „Cei care practică asemenea lucruri sunt vrednici de moarte. Ei nu numai că le săvârşesc, ci îi şi aprobă pe cei care le săvârşesc” (Rom 1,32).

2. Nu consider această instituţie nici măcar a fi creştină. O consider o formă de cult care degeaba se autointitulează creştină, dacă face faptele diavolului. Căci „oricine ţine toată Legea, dar o încalcă numai într-o privinţă, se face vinovat de toate” (Iac 2,1). Iar „desfrânaţii, nici cei cu perversiuni sexuale, nici homosexualii” „nu vor moşteni împărăţia lui Dumnezeu” (1Cor 6,9).

4. Aberaţiile de acest fel, fabricate de mintea umană în contradicţie cu Legea lui Dumnezeu, şi consecinţele lor sunt înfierate de apostolul Paul în textul său adresat romanilor. Paul le vorbeşte romanilor despre „femeile care au schimbat raporturile fireşti cu cele împotriva naturii” (Rom 1,26). De ce aleg oamenii să facă asta? „Pentru că ei nu au considerat important să ajungă la Dumnezeu prin cunoaştere” (Rom 1,28). Consecinţa? „Dumnezeu i-a lăsat pradă unei minţi stricate ca să facă cele nepermise” (Rom 1,28).

5. Dincolo de greaţa provocată de ideea în sine, revolta cea mai mare mă cuprinde când văd că toate aceste aberaţii încearcă să se identifice (la nivel vizual, cel puţin, al însemnelor religioase) cu Biserica Catolică. O femeie purtătoare de colar – fie ea şi exemplu de sfinţenie – mi se pare aproape o blasfemie. Iar când aceasta susţine (prin propria viaţă) un mod de viaţă vădit contrar evangheliei, deformând adevărul Cuvântului lui Dumnezeu, la nivel religios blasfemia e neîndoielnică, iar la nivel uman scârboşenia e de nedescris în cuvinte. Brrr!

1

6. Toate aceste deviaţii imposibil de conceput cu o minte umană zdravănă (ce să mai spunem de una creştină!) mă duc cu gândul la un text pe care l-am citit mai demult şi pe care îl reproduc în cele ce urmează.

Dacă sunteţi luteran, religia dvs. a fost întemeiată de către Martin Luther, un fost călugăr din Biserica Catolică, în anul 1517. Dacă aparţineţi de Biserica Angliei, religia dvs. a fost înfiinţată de către Regele Henric al VIII-lea, în anul 1543, deoarece Papa nu i-a acordat divorţul şi dreptul de a se recăsători. Dacă sunteţi presbiterian, religia dvs. a fost întemeiată de către John Knox în Scoţia, în anul 1560. Dacă sunteţi protestant episcopalian, religia dvs. este o ramură a Bisericii Angliei, înfiinţată de către Samuel Seabury în Coloniile Americane, în secolul al XVII-lea. Dacă sunteţi congregaţionist, religia dvs. îşi are originea în Olanda, în anul 1582, prin Robert Brown. Dacă sunteţi metodist, religia dvs. a fost lansată de către John şi Charles Wesley în Anglia anului 1744. Dacă sunteţi unitarian, atunci Theophilus Lindley a fost cel care a fondat biserica dvs. la Londra, în anul 1774. Dacă sunteţi mormon (Sfinţii zilei de pe urmă), religia dvs. a pornit de la Joseph Smith, în anul 1829, la Palmira, N.Y. Dacă sunteţi baptist, datoraţi principiile religiei dumneavoastră lui John Smyth, care a propovăduit-o la Amsterdam în anul 1605. Dacă sunteţi din Biserica Reformata Olandeză, recunoaşteţi ca fondator pe Michaelis Jones, deoarece el a fondat această religie la New York, în anul 1628. Daca vă rugaţi împreună cu Armata Salvării, secta dvs. a început cu William Booth, la Londra, în anul 1865. Dacă sunteţi creştin scientolog, dvs. aveţi anul 1879 ca dată a apariţiei acestei religii şi pe Mary Baker drept fondatoare. Dacă aparţineţi uneia dintre organizaţiile religioase precum „Biserica din Nazaret”, „Evanghelişti penticostali”, „Biserica sfinţeniei”, „Biserica preregrină a sfinţeniei”, „Martorii lui Iehova”, religia dvs. este una din sutele de noi secte fondate de oameni în secolul trecut. Dacă sunteţi catolic, ştiţi că religia dvs. a fost întemeiată în anul 33, de către Isus Cristos, Fiul lui Dumnezeu.

Ceea ce nu scuză aberaţiile, ci doar le explică, mi-aş îngădui să mai spun…

Anunțuri